Monteringsanvisning Best-Grip 1200 i Hesteboots

BG 12 bootspigg (Best-Grip 1200) er egentlig beregnet på selvmontasje i gummidekk, men kan også monteres i hesteboots med minimum 13mm såletykkelse og med varierende hardhet i sålen, forutsatt at sålen kan mykgjøres med oppvarming, og det forborres før monteringen.

GARANTERT OG IKKE GARANTERT MONTERING

Illustrasjonen over viser  (til venstre) Garantert montering hvor bare hardmetallspissen stikker opp. Dette gir i de fleste tilfeller for liten friksjon til hest, men er den monteringen piggen er garantert for fra produsenten. Til høyre vises piggen montert med utstikk på ca 4 mm. som er vår anbefaling, men som må gjøres på eget ansvar etter som det ikke er en garantert montering fra produsent av piggen. Den ikke garanterte monteringen gir etter vår erfaring siden 2009, god friksjon og nok holdbarhet for piggen i hesteboots. Selve pigghodet bør uansett monteringsdybde alltid ’hvile’ godt mot såleoverflaten.

For å lette monteringen må det forborres 6-8 mm dype hull med D3mm metallborr hvor piggene ønskes plassert. Deretter bør yttersålen varmes opp. Gjerne til 40- 50°C med en varmekilde, slik at den blir mykere. Hvis sålene ikke mykgjøres med varme, kan det medføre at motstanden ved innskruing av piggen blir for stor og verktøyet (bitsen) knekker. Knekker du verktøyet, har du ikke gjort som denne veilederen forsøker å informere om. Studer videoen hvor 12 år gamle Marthe monterer  slike pigger i boots.

Sørg for et stabilt anlegg mot innersålen (det blir for ustabilt å gjøre dette i ‘fanget’) og legg an hardt med skrueverktøyet vertikalt mot sålen. Skruverktøyet bør være en bore- eller skrumaskin med minimum 8 mm chuck og regulerbar sakte gang. Det er viktig å skru sakte og med godt og jevnt påtrykk, og følge med på at verktøyet har fullt anlegg i pigghodet hele omdreiningen. Hold påtrykket jevnt og fast og skru sakte inntil du har oppnådd korrekt monteringsdybde og stopp skruingen før du løfter bitsen fra.

Hvis du lurer på noe omkring monteringen, er det bare å ringe Knut på Tlf. 41299977

Minimum antall Best-Grip 1200 montert i Glove

Utstikket bør være som dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.