Brodding av hesteboots med Simplestud

’Simplestud’ er laget spesielt for Simpleboots men går også i de fleste andre bootsmerker.

  • Standard plassering av Simplestud i Simpleboots.
  • Broddene i tåa plasseres midt i knasten eller lenger fram eller bak alt etter hvordan du har overrullingen på din hests framhov.
  • En innersåle av papp eller lignende kan brukes for å få avsatt belastningskarakteristika fra hestehoven. For bakhov anbefales montering midt i knasten. Beregn at mutterens kloplate går klar av innsidene i bootsen. For Simpleboots vil den gå klar om du borrer midt i knastene i yttersålen. I utgangspunktet anbefales 6 brodder. En i hvert mønsterfelt i sålen. Forborr hull med et 2-3 mm borr for å markere plasseringen av de endelige hullene.
  • Borr hull med et D10 mm bor. Vær nøye med å borre vinkelrett i forhold til sålen.
  • Sett i islagsmutteren fra innsiden og press eller bank den helt ned. Sett medfølgende skive på brodden med den konkave siden mot sålen og sørg for at den blir liggende midt under brodden når du skrur til. Hvis gjengene i brodden ikke får tak i islagsmutteren, kan du bruke en tynnere skive under brodden for å få gjengene til å ta tak, eller en bolt med M8 gjenger, for å få forsenket islagsmutteren litt før du igjen setter på den originale konkave skiven som skal være under broddhodet. Settet må ikke monteres uten denne skiven, noe som vil føre til at brodden tråkkes inn i bootsen og skader hovsålene. Noe som lett kan ende med hovbyll.
  • Trekk til brodden  med en 10 mm fastnøkkel eller 12 mm stjernekopp, til skivens overflate er presset ned i knastens overflate og til du kjenner den stopper i islagsmutteren. For at islagsmutteren skal forsenker seg i innersålen, varmes islagsmutterene fra innsiden med en hårføner til du kjenner varme i brodden med fingrene, før du etterstrammer brodden. *

Ved montering i tynnere såler enn 13mm, eller hvis brodden blir løs etter en tids bruk eller sålen er slitt ned og den ikke kan strammes mer fordi skiven butter, må  islagsmutteren demonteres og gjengepartiet kortes ned ved sliping før ny montering og etterstramming.

Korting av gjengefeltet gjøres enklest ved at brodden skrus inn bakfra i islagsmutteren og slipes ned til 3-4mm mindre lengde enn den aktuelle såletykkelsen.

Bildet viser ferdig kortet brodd (til venstre) og ukortet broddesett (til høyre) Hold med tang og bruk en benkesliper:)

Ring Knut på 41299977 for spørsmål.

Simpleboots # 6 med standard Simplestud til venstre og Simpleboots #5 med skarp Simplestud til høyre.

 

Simplestud Standard i Glove.

Simplestud Standard utstikk i Glove.

Nedfelling av islagsmutter i Glove.